Fõmenü

Címlap
Bemutatkozás
Földhivatali Főosztály
Földhivatali osztályok
Üvegzseb
Földvédelmi eljárási díj
2008. június 26.

TÁJÉKOZTATÓ
a 2008. január 1-je után induló földvédelmi eljárásban fizetendõ igazgatási szolgáltatási díjakról

 

A termõföld védelmérõl szóló 2007. évi CXXIX. törvény 18-20. §-ainak szabályai szerint 2008. január 01-je után a földhivatalnál induló földvédelmi eljárásért igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni.

Az elsõ fokon kérelemre indult eljárásért 15 000 forint a fizetendõ díj. A földvédelmi eljárásban igénybe vehetõ valamennyi jogorvoslatért 15 000 forint díjat kell fizetni. A díjat a földvédelmi eljárás lefolytatását kérelmezõnek kell megfizetnie.

A díjfizetési kötelezettség – ideértve a jogorvoslati eljárást is – kizárólag az ingatlanügyi hatóságnál a kérelem elõterjesztésével egyidejûleg a pénztárba történõ készpénzbefizetéssel vagy az ingatlanügyi hatóság elõirányzat-felhasználási keretszámlája javára történõ készpénz-átutalási megbízással, illetve átutalási megbízással teljesíthetõ. A kérelem elõterjesztésekor mellékelni kell a díj megfizetését igazoló okiratot.

         A díj megfizetésének elmaradása esetén a földhivatal hiánypótlási felhívást ad ki. Ha a díj megfizetése a felhívás ellenére nem történik meg, a földhivatal az eljárást a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. tv. 31. § (3) bekezdése alapján megszünteti.

 

S z o l n o k, 2008. február

         
                                                                             Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Földhivatal

 

 

Társoldalak

Kormányportál
Agrárminisztérium
Lechner Tudásközpont
NKP Nonprofit Kft
MePAR
GNSSNET

Advertisement


   
AdatvédelemGYIKImpresszumSzerzõi jogKapcsolatTechnikai információk
   
© 2007-2019 AM FTF